Lataa...

Kielitietoisuus

Kielitietoinen opetus

Suomen kieltä opitaan kaikilla tunneilla ja kotitehtävistä, siksi jokainen opettaja on myös suomen kielen opettaja. Jokaisen opettajan olisi hyvä olla tietoinen oman oppiaineensa kielestä: Mitkä ovat vaikeita sanoja? Onko kielessä paljon synonyymejä ja ammattislangia? Miten asiat voisi sanoa yksinkertaisemmin tai eri tavalla?

Hyvin suunniteltu ammattiaineen opetus on myös kielen opetusta. Ohessa on PowerPoint-esitys, jota voi käyttää keskustelun pohjana tiimeissä, kun suunnitellaan kielitietoista opetusta.

Kielitietoisuutta keskustelun tueksi
Tämä powerpoint on tarkoitettu tiimissä tai muussa ryhmässä tapahtuvan kielitietoisuuskeskustelun pohjustukseksi. Lyhyen kielitietoisuusesittelyn lisäksi tiedosto sisältää pohdintatehtäviä. Sisältää videon, joten käytettävissä on hyvä olla internetyhteys. Otsikosta ladattava ppt-tiedoston esimerkkitekstit on kohdistettu sote-alalle. Tekniikan alan samansisältöisen paketin voi avata tästä.

Maahanmuuttajat voimavarana työpaikalla – opas kieli- ja kulttuuritietoiseen ohjaukseen

Kielitietoisuus tutuksi -koulutus 25.4.2017. Lataa tästä Jenni Alisaaren esitysmateriaali. (Linkki aukeaa GoogleDriveen, josta tiedoston voi ladata omalle koneelle.). Koulutuksen tallenteen näet täältä.

Lisää kielitietoisuudesta Tasku-hankkeen sivuilla

← Takaisin