Lataa...

Ravintola-alan tutkinnon suorittaminen

 

Tukimateriaalia matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle

Sisältää mm.

  • Hygieniaosaaminen selkokielellä
  • Sanastoja (suomi-venäjä, suomi-turkki, suomi-kurdi)
  • Lyhyt hygieniasanasto arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, ruotsiksi, turkiksi, venäjäksi, vietnamiksi ja viroksi
  • Hyvä paketti, joka sisältää paljon hyödyllistä materiaalia!

 

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto selkokielellä

  • Pohjois-Karjalan aikuisopiston pdf-esite.

 

Matkailu,- ravitsemis- ja talousalan verkkomateriaalia kootusti (eri aloille)

Laaja paketti verkkomateriaalia, joka sisältää mm.

  • Perehdytys- ja esittelyvideoita kokeille, leipureille ja hotellialalle
  • Tietoa elintarvikkeiden pakkaamisesta
  • Hygienia-asiaa
  • Materiaalia anniskelupassin suorittamiseen
  • Turvallisuusasiaa
  • Alan lehtiä
  • Materiaalia ruotsin, englannin ja ranskan opetukseen
  • Toiminnallista matematiikkaa elintarvikealoille

 

Hygieniaosaaminen selkokokielellä

  • Hyvä materiaali maahanmuuttujien ravintola-alan aloitusjaksolle.

 

Laatuvirheitä leipomossa

  • Käytetty elintarvikealan perustutkintoa suorittavalla leipuri-kondiittoriryhmillä.
  • Opiskelijapalaute on ollut myönteistä ja innostunutta.
  • Kuvien laatu voisi olla parempi.

 

Ravintola-alan ammattisanastoa

  • Ravintolasali- ja baaritermejä: kuvat ja selkokieliset selitykset.

 

Kirjavinkki: Pöyhönen, Hanna-Liisa ja Marjakangas, Pirkko: ”Pilko ja paista – ruovanvalmistuksen sanastoa”

  • Sanasto tarkoitettu ravintola-alan perusopintojen tukimateriaaliksi lähinnä maahanmuuttajille.
  • Soveltuu myös erityisryhmien käyttöön sekä itseopiskeluun.
  • Käsitellään ruoanvalmistusmenetelmiä ja esitellään tärkeimmät ruoanvalmistuksessa käytettävät työvälineet.
  • Valikoima ruokasanoja ja ruokalistassa käytettäviä sanoja.
  • Eri tilavuusmitat ja raaka-aineiden paloittelu.
  • Paljon työvälineistä ja selkeitä kuvia.
  • Kuvia asiakaspalvelutilanteista.

 

Kinuskikissa

  • Laaja leivontasivusto, joka on hyvin jäsennelty ja monipuolinen opetuskäyttöön.
  • Sopii paitsi ammattiin opiskeleville, myös muille leipomisesta kiinnostuneille.
  • Maahanmuuttajille on hyvää, että sivustolta voi hakea suomalaisiin juhliin liittyviä reseptejä.
  • Kuvat ovat kauniita ja selkeitä.
  • On testattu useillakin maahanmuuttajaryhmillä eikä svusto ole ollut ennestään tuttu opiskelijoille.
  • Palaute opiskelijoilta on ollut hyvää.

 

Kirjavinkki: Huitti, Arja; Vesterinen, Kerttu ja Moilala, Raili: ”Ruoka-ammatin alkupalat”

  • Erilaisille oppijoille tarkoitettu oppikirja, joka antaa perustietoa elintarvikkeista, ruoanvalmistuksesta, hygieniasta ja tarjoilusta.
  • Soveltuu perusoppikirjaksi toisen asteen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle.
  • Käy perusteista lähtien läpi ruoanvalmistuksen tärkeimmät asiat havainnollisella ja helposti omaksuttavalla tavalla.

 

Kirjavinkki: Tulla, Sari ja Virpi Mynttinen, Virpi: ”Matikkaa, ole hyvä!”

  • Suunniteltu niin, että matematiikkaa opetetaan catering-alan ammattityön yhteydessä.
  • Käytetään hyviä käytännön esimerkkejä ja luodaan selkeä yhteys työhön sekä arkielämään.
  • Tehtävät ovat niistä työelämän tilanteista, joissa catering-alalla matematiikkaa tarvitaan eniten.
  • Tavoitteena saavuttaa ammattiin liittyvien laskutoimitusten osaaminen.
  • Käytännönläheinen, helposti luettava ja selkeä.

 

Kasvikset

Koottuna lähes kaikki Kotimaiset Kasvikset ry:n vuosien aikana tuottamat aineistot PDF-muodossa

  • Ruokakuvat
  • Tuotekuvat
  • Keittokirja
  • Värikkäitä tehtäviä

 

Maito

  • Julisteita
  • Maidon tie DVD
  • Maito ja ravitsemus
  • Testejä
  • Myös ruotsiksi

 

Ruokatieto.fi

 

Ravitsemuspassi:

  •  Harjoitukset ja suorittaminen.

 

Eri tutkinnonosien arviointikriteerit

Suurkeittiön ruokatuotanto tutkinnonosan arviointikriteerit

Tilaus- ja -juhlatarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit

Laivatalous tutkinnonosan arviointikriteerit

Tilaus ja juhlaruokien valmistus tutkinnonosan arviointikriteerit

Pikaruokapalvelut tutkinnonosan arviointikriteerit

Palvelu ja jakelukeittön toiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit

Majoitusliikkeen varaustoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit

Kokouspalvelut tutkinnonosan arviointikriteerit

Juomien myynti ja tarjoilu arviointikriteerit

A la carte tarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit

A la carte ruokien valmistus tutkinnonosan arviointikriteerit

Vastaanoton asiakaspalvelu tutkinnonosan arviointikriteerit

Asiakaspalvelu ja myynti tutkinnonosan arviointikriteerit

Annosruokien ja juomien tarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit

Erikoistuotteiden valmistus pientuontannossa tutkinnonosan arviointikriteerit

Varastointi ja lähettämötoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit

Annosruokien valmistus arviointikriteerit

Pakkaustoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit

Kahvilapalvelut arviointikriteerit

Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito arviointikriteerit

Annosruokien valmistus arviointikriteerit easy english

Lounasruokien valmistus  arviointikriteerit easy english

Annosruokien ja juomien tarjoilu easy english

Majoitus ja ravitsemispalvelut easy english

 

Flashcards

Hedelmät flashcards

Kasvikset flashcards

Työvälineet flashcards

 

← Takaisin