Ravintola-alan tutkinnon suorittaminen
Tukimateriaalia matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle
Sisältää mm.
- Hygieniaosaaminen selkokielellä
- Sanastoja (suomi-venäjä, suomi-turkki, suomi-kurdi)
- Lyhyt hygieniasanasto arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, ruotsiksi, turkiksi, venäjäksi, vietnamiksi ja viroksi
- Hyvä paketti, joka sisältää paljon hyödyllistä materiaalia!
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto selkokielellä
- Pohjois-Karjalan aikuisopiston pdf-esite.
Matkailu,- ravitsemis- ja talousalan verkkomateriaalia kootusti (eri aloille)
Laaja paketti verkkomateriaalia, joka sisältää mm.
- Perehdytys- ja esittelyvideoita kokeille, leipureille ja hotellialalle
- Tietoa elintarvikkeiden pakkaamisesta
- Hygienia-asiaa
- Materiaalia anniskelupassin suorittamiseen
- Turvallisuusasiaa
- Alan lehtiä
- Materiaalia ruotsin, englannin ja ranskan opetukseen
- Toiminnallista matematiikkaa elintarvikealoille
Hygieniaosaaminen selkokokielellä
- Hyvä materiaali maahanmuuttujien ravintola-alan aloitusjaksolle.
Laatuvirheitä leipomossa
- Käytetty elintarvikealan perustutkintoa suorittavalla leipuri-kondiittoriryhmillä.
- Opiskelijapalaute on ollut myönteistä ja innostunutta.
- Kuvien laatu voisi olla parempi.
Ravintola-alan ammattisanastoa
- Ravintolasali- ja baaritermejä: kuvat ja selkokieliset selitykset.
Kirjavinkki: Pöyhönen, Hanna-Liisa ja Marjakangas, Pirkko: ”Pilko ja paista – ruovanvalmistuksen sanastoa”
- Sanasto tarkoitettu ravintola-alan perusopintojen tukimateriaaliksi lähinnä maahanmuuttajille.
- Soveltuu myös erityisryhmien käyttöön sekä itseopiskeluun.
- Käsitellään ruoanvalmistusmenetelmiä ja esitellään tärkeimmät ruoanvalmistuksessa käytettävät työvälineet.
- Valikoima ruokasanoja ja ruokalistassa käytettäviä sanoja.
- Eri tilavuusmitat ja raaka-aineiden paloittelu.
- Paljon työvälineistä ja selkeitä kuvia.
- Kuvia asiakaspalvelutilanteista.
Kinuskikissa
- Laaja leivontasivusto, joka on hyvin jäsennelty ja monipuolinen opetuskäyttöön.
- Sopii paitsi ammattiin opiskeleville, myös muille leipomisesta kiinnostuneille.
- Maahanmuuttajille on hyvää, että sivustolta voi hakea suomalaisiin juhliin liittyviä reseptejä.
- Kuvat ovat kauniita ja selkeitä.
- On testattu useillakin maahanmuuttajaryhmillä eikä svusto ole ollut ennestään tuttu opiskelijoille.
- Palaute opiskelijoilta on ollut hyvää.
Kirjavinkki: Huitti, Arja; Vesterinen, Kerttu ja Moilala, Raili: ”Ruoka-ammatin alkupalat”
- Erilaisille oppijoille tarkoitettu oppikirja, joka antaa perustietoa elintarvikkeista, ruoanvalmistuksesta, hygieniasta ja tarjoilusta.
- Soveltuu perusoppikirjaksi toisen asteen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle.
- Käy perusteista lähtien läpi ruoanvalmistuksen tärkeimmät asiat havainnollisella ja helposti omaksuttavalla tavalla.
Kirjavinkki: Tulla, Sari ja Virpi Mynttinen, Virpi: ”Matikkaa, ole hyvä!”
- Suunniteltu niin, että matematiikkaa opetetaan catering-alan ammattityön yhteydessä.
- Käytetään hyviä käytännön esimerkkejä ja luodaan selkeä yhteys työhön sekä arkielämään.
- Tehtävät ovat niistä työelämän tilanteista, joissa catering-alalla matematiikkaa tarvitaan eniten.
- Tavoitteena saavuttaa ammattiin liittyvien laskutoimitusten osaaminen.
- Käytännönläheinen, helposti luettava ja selkeä.
Kasvikset
Koottuna lähes kaikki Kotimaiset Kasvikset ry:n vuosien aikana tuottamat aineistot PDF-muodossa
- Ruokakuvat
- Tuotekuvat
- Keittokirja
- Värikkäitä tehtäviä
Maito
- Julisteita
- Maidon tie DVD
- Maito ja ravitsemus
- Testejä
- Myös ruotsiksi
Ruokatieto.fi
- Hauskoja pelejä ja testejä ruoka-aiheesta, mm.
- ruoan reitti- visat kahootissa
- Opettajan materiaalia.
- Paljon muuta ruokakasvatuksesta, ruokakulttuurista ym.
Ravitsemuspassi:
- Harjoitukset ja suorittaminen.
Eri tutkinnonosien arviointikriteerit
Suurkeittiön ruokatuotanto tutkinnonosan arviointikriteerit
Tilaus- ja -juhlatarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit
Laivatalous tutkinnonosan arviointikriteerit
Tilaus ja juhlaruokien valmistus tutkinnonosan arviointikriteerit
Pikaruokapalvelut tutkinnonosan arviointikriteerit
Palvelu ja jakelukeittön toiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit
Majoitusliikkeen varaustoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit
Kokouspalvelut tutkinnonosan arviointikriteerit
Juomien myynti ja tarjoilu arviointikriteerit
A la carte tarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit
A la carte ruokien valmistus tutkinnonosan arviointikriteerit
Vastaanoton asiakaspalvelu tutkinnonosan arviointikriteerit
Asiakaspalvelu ja myynti tutkinnonosan arviointikriteerit
Annosruokien ja juomien tarjoilu tutkinnonosan arviointikriteerit
Erikoistuotteiden valmistus pientuontannossa tutkinnonosan arviointikriteerit
Varastointi ja lähettämötoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit
Annosruokien valmistus arviointikriteerit
Pakkaustoiminnot tutkinnonosan arviointikriteerit
Kahvilapalvelut arviointikriteerit
Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito arviointikriteerit
Annosruokien valmistus arviointikriteerit easy english
Lounasruokien valmistus arviointikriteerit easy english
Annosruokien ja juomien tarjoilu easy english
Majoitus ja ravitsemispalvelut easy english
Flashcards
Hedelmät flashcards
Kasvikset flashcards
Työvälineet flashcards